Skip to main content

De wereld van 3D-printen

Willem Vermeend

Op weg naar een nieuwe industriële revolutie?Vooral de afgelopen vijf jaar heeft 3D-printen een grote vlucht genomen. » Lees verder

€ 4,99 bij Bol.com € 6,99 bij BookSpot (was: ECI) vergelijke alle 4 prijzen

ISBN:
9789048820191

Vermeld sinds:
16 oktober 2014

Laatst gewijzigd:
13 januari 2019

De wereld van 3D-printen

Op weg naar een nieuwe industriële revolutie?

Vooral de afgelopen vijf jaar heeft 3D-printen een grote vlucht genomen. 3D-printen is de overkoepelende aanduiding voor fabricagetechnieken waarbij objecten laag voor laag worden opgebouwd, gestuurd door een computer. In de industriële sector is de officiële term Additive Manufacturing (AM). De AM-technologie geeft zeer veel vorm vrijheid bij het produceren. Vormen die met conventionele technieken niet mogelijk zijn kunnen wel met 3D-printers worden gemaakt. Door deze vormvrijheid kunnen producten beter worden aangepast aan de eisen van het gebruik en worden complexe vormen betaalbaar.

Volgens een toenemend aantal experts zal 3D-printen in combinatie met het internet, robotica en open software tot een nieuwe industriële revolutie leiden. Deze zal het komende decennium ingrijpende gevolgen hebben voor economieën van landen, verdienmodellen van bedrijven, maar ook voor het onderwijs. In verschillende landen zou dit tot een herleving van de maakindustrie kunnen leiden; ook voor Nederland ligt hier een mooie kans. De vraag of deze revolutie daadwerkelijk zal plaatsvinden, hangt af van verdergaande technologische vernieuwingen op het terrein van 3D-printen, ontwikkelingen op het gebied van software en de kostprijs van het printen. Maar tevens van de mate waarin consumenten en bedrijven van 3D-printen gebruik gaan maken.

In dit boek verkent Willem Vermeend de wereld van 3D-printen. Het is de papieren versie van zijn digitale website boek www.3dprintwereld.com. Lezers die met hun pc, laptop, tablet of smartphone online gaan, kunnen aan de hand van de verwijzingen in het boek kennis nemen van de filmpjes en links die in www.3dprintwereld.com zijn opgenomen.

Willem Vermeend is internetondernemer en bijzonder hoogleraar Economics and Internet Business. Daarnaast is hij commissaris bij verschillende internationale ondernemingen en auteur van een groot aantal boeken op het terrein van financiën, economie en fiscaliteit. In de periode 1984-2002 was hij actief in de nationale politiek: als lid van de Tweede Kamer, als staatssecretaris van Financiën en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Zijn belangstelling voor 3D-printen gaat terug tot zijn jeugd. Naast zijn school en studie werkte hij toen in de modelmakerij van zijn vader waar onder meer mallen werden gemaakt. Medio 2013 werd Willem Vermeend door de minister van Economische Zaken, Henk Kamp, benoemd tot zogenoemd aanjager van Doorbraakprojecten ICT in het MKB, waaronder 3D-printen.

EUR

Download e-book bij 4 verkopers

Aanbieder Bestandstype Prijs
AKO epub € 4,99
4.99
Bol.com epubLeesID € 4,99
BookSpot (was: ECI) epub € 6,99
Apple iTunes ibook € 6,99
6.99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.

Meer e-books van Willem Vermeend

De wereld van het internet / Basisboek voor E-business

De wereld van het internet / Basisboek voor E-business
Prijs: € 4,99 tot € 6,49

De onstuitbare opmars van de digitale wereld

De onstuitbare opmars van de digitale wereld
Prijs: € 4,99 tot € 9,49

Internet topics

Internet topics
Prijs: € 12,95 tot € 12,99

the big data revolution

the big data revolution
Prijs: € 7,95

Internet topics

Internet topics
Prijs: € 12,95

De kredietcrisis

De kredietcrisis
Prijs: € 4,99 tot € 6,49

De euro en de toekomst

De euro en de toekomst
Prijs: € 4,99 tot € 9,49

De revolutie van big data

De revolutie van big data
Prijs: € 5,95