Skip to main content

De Wannseeconferentie

Peter Longerich

Hoe in minder dan twee uur het lot van de Joden werd bepaaldOp 20 januari 1942 kwamen vijftien hooggeplaatste vertegenwoordigers van het nationaalsocialisme op uitnodiging van Richard Heydrich bijeen in een villa aan de Wannsee, niet ver van…. » Verder lezen...

€ 14,99 bij eBook.nl en 1 andere verkopers

ISBN:
9789000358861

Vermeld sinds:
21 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

De Wannseeconferentie

Hoe in minder dan twee uur het lot van de Joden werd bepaald


Op 20 januari 1942 kwamen vijftien hooggeplaatste vertegenwoordigers van het nationaalsocialisme op uitnodiging van Richard Heydrich bijeen in een villa aan de Wannsee, niet ver van Berlijn. De vergadering betrof de "definitieve oplossing' van het "Joodse vraagstuk'. In de notulen is de uiteindelijke beslissing vastgelegd: in totaal zouden elf miljoen mensen worden gedeporteerd naar werkkampen, waar zij zouden worden blootgesteld aan gedwongen arbeid die ze niet geacht werden te overleven. Voor het definitief afrekenen met overlevenden en arbeidsongeschikten werden andere methodes uitgedacht. Een verschrikkelijke beslissing met grote gevolgen voor de Europese Joodse gemeenschap, die in minder dan twee uur werd beklonken.


Bevat alle notulen van de Wannseeconferentie, met annotaties van de auteur.


Peter Longerich is een vooraanstaand onderzoeker naar de geschiedenis van het nazisme. In dit boek laat hij zien hoe een abstracte intentie om de Joden te vernietigen zich ontwikkelde tot een nauwkeurig en systematisch programma. De Wannseeconferentie is van groot belang geweest binnen de context van de Holocaust.
EUR

Koop dit product bij 2 verkopers

Verkoper Prijs
eBook.nl € 14,99
14.99
Kobo € 14,99
14.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.