Skip to main content

De Verwondering

Hugo Claus, Bart Meuleman

Op een gemaskerd bal in Oostende raakt de leraar Victor-Denijs de Rijckel in de ban van een verleidelijke, maar onheilspellende vrouw. » Verder lezen...

€ 6,99 bij Bol.com € 9,99 bij Apple iTunes vergelijk alle 5 prijzen

ISBN:
9789403116402

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

De Verwondering

Op een gemaskerd bal in Oostende raakt de leraar Victor-Denijs de Rijckel in de ban van een verleidelijke, maar onheilspellende vrouw. Hij reist haar achterna naar Almout, een geheimzinnig kasteel waar vijftien jaar na de ondergang van Hitlers Derde Rijk nog altijd wordt gerouwd om een Vlaamse SS'er. De confrontatie met dit onverwerkte oorlogsverleden drijft De Rijckel almaar meer tot waanzin.

In een van zijn onbetwiste meesterwerken neemt Hugo Claus de lezer mee op een huiveringwekkende hellevaart die cirkelt rond onze fascinatie voor helden en hun mythen.

Deze eerste kritische editie van De verwondering is gebaseerd op nooit eerder bestudeerde manuscripten, aantekeningen en dagboeken. In een nawoord tracht Kevin Absillis de helden uit Hugo Claus' klassieker te ontmaskeren.


Louis Paul Boon: 'Van de duivelskunstenaar Hugo Claus is De verwondering iets van het mooiste en het machtigste dat hij geschreven heeft.'


Meer boeken van Hugo Claus.
EUR

Koop dit product bij 5 verkopers

Verkoper Prijs
Bookspot € 6,99
6.99
Bol.com € 6,99
eBook.nl € 6,99
Apple iTunes € 9,99
Kobo € 9,99
9.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.