Skip to main content

De verloren kunst van de heilige geschriften

Karen Armstrong

De heilige geschriften waren altijd een middel voor mensen om hun materiële bestaan te ontstijgen en in aanraking te komen met het goddelijke. » Verder lezen...

€ 9,99 bij Apple iTunes € 14,99 bij Kobo vergelijk alle 4 prijzen

ISBN:
9789403168104

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
1 November 2020

Producteigenschappen

De verloren kunst van de heilige geschriften

De heilige geschriften waren altijd een middel voor mensen om hun materiële bestaan te ontstijgen en in aanraking te komen met het goddelijke. In onze seculiere samenleving hebben de teksten deze unieke functie verloren om een meer praktische toepassing te krijgen: de Bijbel wordt gebruikt om homoseksualiteit en anticonceptie te veroordelen, de Koran dient om oorlog en terrorisme te rechtvaardigen en met behulp van de Thora wordt beslag gelegd op leefgebieden.

Karen Armstrong signaleert ten opzichte van de heilige geschriften een groot onbegrip, wat volgens haar de hoofdoorzaak is van de huidige religieuze geschillen in de wereld. Weloverwogen en deskundig pleit ze voor een terugkeer naar de oude interpretatie van de religieuze teksten als basis van een betekenisvol en empathisch wereldbeeld. Armstrong wijst ons de weg bij het beteugelen van de arrogantie, de intolerantie en het geweld die het gevolg zijn van de gebrekkige hedendaagse uitleg van de heilige geschriften.
EUR

Koop dit product bij 4 verkopers

Verkoper Prijs
Apple iTunes € 9,99
9.99
Bookspot € 9,99
eBook.nl € 9,99
Kobo € 14,99
14.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.