Skip to main content

De testamenten

Margaret Atwood

4.3/5 van 48 beoordelingen

Vijftien jaar na de gebeurtenissen in Het verhaal van de Dienstmaagd heeft het totalitaire regime van de Republiek Gilead nog altijd de macht in handen, maar van binnenuit begint het scheuren te vertonen. » Lees verder

€ 5,99 bij eBook.nl € 11,99 bij Amazon vergelijke alle 6 prijzen

ISBN:
9789044641899

Vermeld sinds:
16 september 2019

Laatst gewijzigd:
5 december 2019

De testamenten

Vijftien jaar na de gebeurtenissen in Het verhaal van de Dienstmaagd heeft het totalitaire regime van de Republiek Gilead nog altijd de macht in handen, maar van binnenuit begint het scheuren te vertonen. Op dit allesbepalende punt in de geschiedenis komen de levens van drie verschillende vrouwen samen, met mogelijk explosieve gevolgen. Twee van hen groeiden op aan weerszijden van de grens: de bevoorrechte dochter van een hoogstaande bevelvoerder in Gilead en een meisje in Canada dat de verschrikkingen op tv ziet en meeloopt in demonstraties tegen het regime. De derde vrouw is een van de machthebbers in Gilead, die al jaren aan de top weet te blijven door schandelijke geheimen te verzamelen en in te zetten tegen haar concurrenten. Diep verborgen geheimen brengen deze vrouwen uiteindelijk samen, en confronteren hen met zichzelf en met de vraag hoever ze willen gaan voor waar zij in geloven.

Aan de hand van de persoonlijke verhalen van de drie vrouwen biedt Margaret Atwood de lezer een kijkje in het corrupte systeem van Gilead. Dat doet ze met een indrukwekkende mengeling van spanning, fijnzinnige humor en een virtuoos verteltalent.

Margaret Atwood (Ottawa, 1939) wordt beschouwd als de 'grande dame' van de Canadese literatuur. Ze woont en werkt in Toronto en verwierf de afgelopen halve eeuw een miljoenenpubliek met haar boeken, die in 45 landen worden uitgegeven. The Handmaid's Tale, haar bekendste roman, werd bewerkt tot een uiterst populaire bekroonde televisieserie, met in de hoofdrol Elisabeth Moss. Atwood heeft verschillende keren op de shortlist van de Man Booker Prize gestaan. De blinde huurmoordenaar werd bekroond met deze prijs, en nog voor de daadwerkelijke publicatie stond De testamenten al op de shortlist.

Het verhaal van de Dienstmaagd, Margaret Atwoods meesterwerk over een afschrikwekkende toekomst, is uitgegroeid tot een moderne klassieker en bewerkt tot de zeer succesvolle tv-serie The Handmaid's Tale. De testamenten is Atwoods langverwachte, adembenemende nieuwe roman.

Beoordelingen

Bol.com

4.5/5
30 beoordelingen

Apple iTunes

4.0/5
18 beoordelingen

EUR

Download e-book bij 6 verkopers

Aanbieder Bestandstype Prijs
eBook.nl epubLeesID € 5,99
5.99
Amazon kindle € 11,99
BookSpot (was: ECI) epub € 11,99
Apple iTunes ibook € 11,99
Paagman epub € 11,99
Bol.com epubLeesID € 11,99
11.99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.

Meer e-books van Margaret Atwood

Als laatste het hart

Als laatste het hart
Prijs: € 14,99

MaddAddam

MaddAddam
Prijs: € 11,99

Heksengebroed

Heksengebroed
Prijs: € 11,99 tot € 12,99

Het verhaal van de dienstmaagd

Het verhaal van de dienstmaagd
Prijs: € 5,99 tot € 9,99

Boven water

Boven water
Prijs: € 8,99