Skip to main content

De oorlog in de Amsterdamse onderwereld

Paul Vugts, Bart Middelburg

Rond 1980 diende zich in de Amsterdamse onderwereld een nieuwe generatie criminelen aan, die de ouderwetse penose verdrong en die met de opkomende handel in drugs de georganiseerde misdaad in Nederland introduceerde. » Verder lezen...

€ 8,99 bij Bookspot en 2 andere verkopers

ISBN:
9789046809884

Vermeld sinds:
21 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

De oorlog in de Amsterdamse onderwereld

Rond 1980 diende zich in de Amsterdamse onderwereld een nieuwe generatie criminelen aan, die de ouderwetse penose verdrong en die met de opkomende handel in drugs de georganiseerde misdaad in Nederland introduceerde. Kopstukken van die zogeheten Hollandse netwerken groeiden uit tot Bekende Nederlanders: maffiabaas Klaas Bruinsma, het duo Sam Klepper en Johnny Mieremet, en de Heineken-ontvoerders Cor van Hout en Willem Holleeder.

Geactualiseerde editie van true crime-bestseller

Die nieuwe lichting criminelen ging in de loop van de jaren negentig een symbiose aan met de Amsterdamse vastgoedhandel; achter de faade van reguliere handel en langs witwasroutes over de hele wereld werd op grote schaal drugsgeld in onroerend goed belegd. Tegelijkertijd legde de Hollandse maffia zich steeds meer toe op onderlinge afpersing en 'ripdeals'. In 2000 brak een gangsteroorlog uit die jaren zou aanhouden, en waarin de traditionele onderwereld elkaar nagenoeg uitroeide. Ook vastgoedhandelaren als Willem Endstra en Bertus Lüske werden uit de weg geruimd. Eind 2005 werden in één week tijd zelfs drie hoofdrolspelers geliquideerd: Evert Hingst, Johnny Mieremet en Cees Houtman.

In De oorlog in de Amsterdamse onderwereld beschrijven Parool-verslaggevers Bart Middelburg en Paul Vugts de hoofdrolspelers, het verloop en de achtergronden van deze geruchtmakende liquidatiegolf.
EUR

Koop dit product bij 3 verkopers

Verkoper Prijs
Bookspot € 8,99
8.99
eBook.nl € 8,99
Kobo € 8,99
8.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.