Skip to main content

De Ongelikte Beer

Jack London

London (1878-1916) was de onwettige zoon van de Ierse astroloog William Henry Chaney en nam de naam aan van zijn stiefvader. » Verder lezen...

€ 3,09 bij Kobo en 0 andere verkopers

ISBN:
1230002052663

Vermeld sinds:
21 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Jack London
NUR: NUR onbekend
Uitgeverij: Calbona Uitgeverij

De Ongelikte Beer

London (1878-1916) was de onwettige zoon van de Ierse astroloog William Henry Chaney en nam de naam aan van zijn stiefvader. Hij groeide op bij de haven van Oakland en leidde daar een avontuurlijk jeugdleven, waarbij hij vaak mee uit varen ging op zee, een periode welke hij later verwerkte in The Cruise of the Dazzler (1902).
London overleed in 1916 op zijn ranch te Glenn Ellen, met vergiftigingsverschijnselen. Aangenomen werd dat hij zelfmoord pleegde, maar bij deze verklaring worden ook vraagtekens gezet: mogelijk leed hij aan ernstig nierfalen, mede ten gevolge van zijn alcoholmisbruik.
Het eerste verhaal in deze bundel verhaalt van een natuurtalent bokser, die ontdekt dat de bokswereld een wereld is van corruptie en bedrog. Hij blijft de oprechte en rechtgeaarde man die hij al zijn leven lang is en maakt op zijn eigen unieke wijze een eind aan zijn carrière... echter, houdt de corruptie in die wereld (en alle andere) op te bestaan...?
Het tweede verhaal behoort tot de categorie 'sterke verhalen' zonder dat het de lezer ergert. Want ergens willen we toch allemaal dit soort geschiedenissen zelf meemaken en de held zijn!
Het derde verhaal kan zich ook scharen in datzelfde rijtje en waarom er iets over loslaten? Lees het maar en geniet van dit boekje dat in mei 1908 is uitgekomen onder de titel: ''The Abysmal Brute''.
EUR

Koop dit product bij 1 verkopers

Verkoper Prijs
Kobo € 3,09
3.09
3.09

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.