Skip to main content

De mens en het consumptiedier

Paul P. Boute Ba Filosofie, Dr P.A.J. Holst

Bevolkingsgroei tot zeven, acht of negen miljard veroorzaakt voedseltekorten, ziekten en klimaatveranderingen als gevolg van intensieve vleesproductie. » Verder lezen...

Geen huidige prijs bekend

ISBN:
9781393890416

Vermeld sinds:
21 September 2020

Gewijzigd op:
21 September 2020

Producteigenschappen

De mens en het consumptiedier

Bevolkingsgroei tot zeven, acht of negen miljard veroorzaakt voedseltekorten, ziekten en klimaatveranderingen als gevolg van intensieve vleesproductie. Het grote aantal dieren dat is opgesloten voor vleesproductie is het perfecte systeem als bron voor ziekmakende virussen zoals influenza, coronavirus en leukemievirus. Onze omgang met zoogdieren bestaat al duizenden jaren sinds wij ze hebben gedomesticeerd. Infectieziekten die bij dieren voorkomen, verspreiden zich vooral wanneer grote aantallen dieren bij elkaar worden gebracht. De bevolkingsexplosie en hongersnood op aarde hebben ertoe geleid dat de mens kunstmatig dieren insemineert en uitsluitend voor consumptie fokt. Fastfood en een toename van de vleesconsumptie in het Westen vinden navolging in andere delen van de wereld. Fastfood, onnatuurlijk eten en consumptie van voordelige hamburgers en kiloknallers leiden tot obesitas en chronische ziekten. Ondertussen neemt het aantal kankerziekten toe en is het de belangrijkste oorzaak van chronische ziekten en voortijdige sterfte bij ouderen geworden.

Prijsgeschiedenis

Er is geen prijsgeschiedenis beschikbaar voor dit product. Hiervoor moeten we minimaal één prijs, één week geregistreerd hebben.