Skip to main content

De mechanisering van het wereldbeeld

Het standaardwerk van Dijksterhuis over de ontwikkeling van het wetenschappelijk denken'De mechanisering van het wereldbeeld' is het standaardwerk van Dijksterhuis… » Lees verder

€ 64,99 bij AKO (epub) en 0 andere aanbieder

ISBN:
9789048504305

Vermeld sinds:
16 oktober 2014

Laatst gewijzigd:
20 januari 2019

De mechanisering van het wereldbeeld

Het standaardwerk van Dijksterhuis over de ontwikkeling van het wetenschappelijk denken

'De mechanisering van het wereldbeeld' is het standaardwerk van Dijksterhuis waarin hij op glasheldere wijze de ontwikkeling van het wetenschappelijk denken analyseert - van de Grieke natuurfilosofen tot de wijsgeren op wier denkbeelden de moderne natuurwetenschappen steunen: Huygens Descartes Boyle Newton.

De natuurwetenschappen hebben een onvoorstelbare invloed uitgeoefend op de samenleving maar het wereldbeeld van de natuurwetenschap spoort niet altijd met de manier waarop mensen zin en betekenis aan hun bestaan geven. Natuurwetenschap en techniek zijn een cultureel probleem van de eerste orde geworden dat geen enkel mens onverschillig kan laten. De opkomst van het mechanistisch denken heeft de grote vlucht van de natuurwetenschap en de techniek voorbereid en de analyse van Dijksterhuis is verplichte lectuur voor iedereen die zich in de problemen wil verdiepen.

Deze uitgave is uitgebreid met een nawoord van Dijksterhuis-biograaf prof.dr. K. van Berkel.

- Eduard Jan Dijksterhuis (1892 - 1965) was hoogleraar in de geschiedenis der exacte wetenschappen aan de universiteiten van Utrecht en Leiden. Van 1940 tot 1960 was hij redactiesecretaris van 'De Gids'. 'De mechanisering van het wereldbeeld' (1950) werd zeer opmerkelijk voor een geschiedschrijving van het natuurwetenschappelijk denken in 1952 bekroond met de P.C. Hooftprijs voor de letterkunde.

Het'Amsterdam Academic Archive' is een initiatief van Amsterdam University Press. In de serie verschijnen (populair-)wetenschappelijke publicaties die niet meer leverbaar zijn maar waarnaar nog wel vraag is in binnen- en buitenland.

Download e-book bij 1 aanbieders

Aanbieder Bestand Prijs
AKO epub € 64,99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.