Skip to main content

De Lichtstraat

Fleur Bourgonje

De bundel De Lichtstraat is geschreven in het spanningsveld tussen de uiterlijke, meetbare tijd en de tijd zoals die door de dichter werd ervaren: de onmeetbare innerlijke. » Verder lezen...

€ 9,49 bij Bol.com € 9,99 bij Apple iTunes vergelijk alle 5 prijzen

ISBN:
9789029577823

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Fleur Bourgonje
NUR: 306 Poezie
Uitgeverij: de Arbeiderspers

De Lichtstraat

De bundel De Lichtstraat is geschreven in het spanningsveld tussen de uiterlijke, meetbare tijd en de tijd zoals die door de dichter werd ervaren: de onmeetbare innerlijke. De rode draad die de verschillende cycli verbindt, is het gewicht en tegelijkertijd de vluchtigheid van wat voorvalt in ieders leven: geboorte, liefde, verval, dood. Fleur Bourgonje probeert door middel van de taal vorm te geven aan dit verstrijken van de tijd en het bijbehorende besef van betrekkelijkheid. Het dichten is voor haar ook een poging de angst voor die betrekkelijkheid te bezweren.
Centraal in de bundel staat de cyclus De Lichtstraat. De gedichten zijn gesitueerd in de Lichtstraat – Begane Grond - van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. In deze reeks lopen de uiterlijke en innerlijke tijd speels en wreed in elkaar over.

Van Fleur Bourgonje (1946) verschenen bij De Arbeiderspers o.a. de romans Stromboli (2007) en Verdwijnpunt (2009), en de dichtbundel Hartenbeest (2009).


•Niet eerder in de Nederlandse literatuur las ik een boek dat zo indringend, intelligent, filosofisch, poëtisch en met grote integriteit en voorzichtigheid gaat over afscheid nemen. – Het Financieele Dagblad over Verdwijnpunt
EUR

Koop dit product bij 5 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 9,49
9.49
Bookspot € 9,49
eBook.nl € 9,49
Apple iTunes € 9,99
Kobo € 9,99
9.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.