Skip to main content

De dikke Baobab

Tijdens deze tien-weekse fietstocht door Afrika fiets hij door rijstterrassen, savanneland met baobabs, nationale parken, en… wouden met lemuren, heel bijzondere apen zoals nergens ter wereld. » Verder lezen

€ 6,95 bij Bol.com € 6,99 bij iTunes vergelijk 5 prijzen

EAN:
9789038926148

Aangemaakt op:
24 May 2023

Laatst gewijzigd:
1 July 2023

Product eigenschappen

Auteur(s)
Jaar van uitgave
2017
Uitgever
-

De dikke Baobab

Tijdens deze tien-weekse fietstocht door Afrika fiets hij door rijstterrassen, savanneland met baobabs, nationale parken, en… wouden met lemuren, heel bijzondere apen zoals nergens ter wereld.
 Madagaskar! Een naam die alleen al door zijn exotische klank reis- verlangens oproept... En inderdaad heeft het Rode Eiland de bezoekers veel te bieden, zoals Frank van Rijn tijdens zijn tien- weekse fietstocht heeft ervaren: rijstterrassen zoals in Zuidoost- Azië, savanneland met baobabs, nationale parken met geërodeerde rotspartijen zoals in de Verenigde Staten, en... wouden met lemuren, heel bijzondere apen zoals nergens ter wereld. Ook maakt Frank een famadihana-ceremonie mee, een groot kleurrijk 'feest' waarbij de overledenen van een dorp opgegraven en opnieuw begraven worden en kwam hij op een 450 km lange zandweg langs vele graven van de Mahafaly-stam, die versierd zijn met kunstig gesneden houten alo-alo's, een soort totempalen. Natuurlijk ontbreekt een redelijke portie geploeter door mul zand en over bergen niet, maar ook maakt de auteur diverse rondwandelingen door prachtige natuurgebieden, waarbij hij herhaaldelijk reuzenkameleons en andere uit de kluiten gewassen reptielen van tak naar tak ziet kruipen. In het Parc National de la Montagne d'Ambre, een tropisch regenwoud, waar het gelukkig juist even niet regent, gaat hij samen met een Nederlander op zoek naar de zeer zeldzame Menticola Erythronotus, een vogeltje met een rood borstje DE DIKKE BAOBAB! Een reis door Madagaskar om zelf te maken.
EUR

Te koop bij 5 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 6,95
6.95
Bookspot € 6,95
Bruna € 6,95
eBook.nl € 6,95
iTunes € 6,99
6.99