Skip to main content

De Boer Wars: Een Korte Geschiedenis

Andrew Knight

Dit boek laat je kennismaken met de Anglo-Boerenoorlogen, twee van de Victoriaanse oorlogen van het Britse Rijk. » Verder lezen...

€ 0,99 bij Apple iTunes € 1,76 bij Kobo vergelijk alle 2 prijzen

ISBN:
9781301896943

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Andrew Knight
NUR: NUR onbekend
Uitgeverij: Smashwords Edition

De Boer Wars: Een Korte Geschiedenis

Dit boek laat je kennismaken met de Anglo-Boerenoorlogen, twee van de Victoriaanse oorlogen van het Britse Rijk. Het is een begrijpelijk en uitvoerig verslag van de twee Anglo-Boerenoorlogen die in de periodes 1880-1881 en 1899-1902 werden uitgevochten. Dit is een fascinerend verhaal over twee van de bloedigste en duurste oorlogen sinds meer dan een eeuw, die de twee Boerenrepublieken van Zuid-Afrika (Oranje Vrijstaat en Transvaal) tegen de macht van het Britse Rijk en haar domeinen tegen elkaar opzetten. Vijfhonderdduizend troepen van Groot-Brittannië en veel Commonwealthlanden tegenover vijftigduizend man van de Zuid-Afrikaanse staten.


Dit boek behandelt de politieke achtergrond van de oorlog, een geschiedenis van het land en de belangrijkste personen die vorm gaven aan het conflict. Namen als Churchill, Kruger, Rhodes en Kitchener (beroemd om zijn leus 'Your Country Needs You) hadden grote invloed. Andere bekende karakters als Ghandi, Baden-Powell, Kipling en Conan Doyle speelden ook een rol. Ontdek wat voor impact deze mensen hadden, wat ze hebben gezegd en hoe de oorlog hen vormde.


Leer hoe de guerrilla-tactiek van de Boeren zo geschikt kon zijn voor het terrein. Dat de Britse tactieken, die al meer dan een eeuw hetzelfde waren, verouderd, achterhaald en incompetent waren. Tactieken die nu nog steeds worden gebruikt, werden op een briljante manier toegepast met een vernietigend effect: verborgen vuur, verplaatsen van dekking naar dekking, het dragen van camouflerende kleding die in het terrein opging. Tactieken die tot dat moment nog niet gebruikelijk waren. Het Britse Rijk leed verpletterende nederlagen door een inferieure strijdmacht, de Boeren.
EUR

Koop dit product bij 2 verkopers

Verkoper Prijs
Apple iTunes € 0,99
0.99
Kobo € 1,76
1.76

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.