Skip to main content

De blauwdruk

De geheimen van DNA voor een breed publiek ontrafeldWie wil niet graag weten hoe het zit met onze erfelijke aanleg en hoe die erfelijke aanleg wordt doorgegeven… » Lees verder

€ 8,99 bij AKO (epub) en 2 andere aanbieders

ISBN:
9789048506972

Vermeld sinds:
16 oktober 2014

Laatst gewijzigd:
19 januari 2019

De blauwdruk

De geheimen van DNA voor een breed publiek ontrafeld

Wie wil niet graag weten hoe het zit met onze erfelijke aanleg en hoe die erfelijke aanleg wordt doorgegeven aan het nageslacht? Is met onze kennis over DNA het geheim van het leven ontrafeld of de ontrafeling nabij? Biedt de DNA-technologie en vooral de recombinant-DNA-technologie de oplossing voor onze grote problemen zoals kanker en veroudering? Op dit soort vragen gaat de auteur in waarbij feiten en fictie over DNA duidelijk worden onderscheiden. De boodschap van 'De blauwdruk' is dat DNA-kennis en DNA-technologie ons leven steeds meer gaat beïnvloeden. De auteur neemt echter duidelijk stelling tegen de opvatting dat wij geheel bepaald zouden worden door ons DNA.
In het boek wordt de geschiedenis van de genetica in vogelvlucht beschreven waarna de lezer wordt ingewijd in de structuur en de functie van DNA. Aan DNA-technologie in al haar vormen wordt uitvoerig aandacht geschonken. Tot slot worden DNA-kennis en DNA-technologie in een maatschappelijk perspectief geplaatst.
Wiel Hoekstra maakt in een taal die ook voor de niet-bioloog begrijpelijk is de genetica en haar maatschappelijke implicaties toegankelijk voor een breed publiek.

Download e-book bij 3 aanbieders

Aanbieder Bestand Prijs
AKO epub € 8,99
BookSpot epub € 8,99
eBook.nl epubLeesID € 8,99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.