Skip to main content

Chateau d'If en andere verhalen

Jack Vance

Deze negen verhalen en novelles verschenen tussen 1946 en 1967 in de Amerikaanse pulpbladen en illustreren mooi hoe Vance's stijl en verbeelding evolueerden vanaf het prille begin van zijn carrière tot het jaar waarin hij het eerste Tschaiboek…. » Verder lezen...

€ 5,99 bij Bol.com en 1 andere verkopers

ISBN:
9781619471948

Vermeld sinds:
21 September 2020

Gewijzigd op:
26 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Jack Vance
NUR: NUR onbekend
Uitgeverij: Spatterlight

Chateau d'If en andere verhalen

Deze negen verhalen en novelles verschenen tussen 1946 en 1967 in de Amerikaanse pulpbladen en illustreren mooi hoe Vance's stijl en verbeelding evolueerden vanaf het prille begin van zijn carrière tot het jaar waarin hij het eerste Tschaiboek schreef. Een greep uit de inhoudsopgave:


Chateau d'If — Een mysterieuze advertentie trekt de aandacht van Roland Mario en zijn vrienden: Verveeld? De sleur zat? Smacht u naar avontuur? Probeer dan het Chateau d'If! Een voor een bezoeken ze het Chateau d'If, maar niemand komt terug om verslag uit te brengen. Dan is het de beurt aan Mario...


De geaugmenteerde agent — Wanneer de Centraal-Afrikaanse staat Lakhadi een aantal intercontinentale ballistische raketten van de schroothoop redt en deze met behulp van de USSR in stelling wil brengen, wordt James Keith, agent van de Speciale Afdeling van de CIA, erheen gestuurd om zich met de zaak te bemoeien.


Het Smalle Land — In een smalle kuststrook, ingeklemd tussen de Muur van Storm aan de zeezijde en de Muur van Donker aan de landzijde, groeien de amfibische waterkinderen op in de ondiepten. De jonge Ern merkt algauw dat hij anders is dan zijn soortgenoten en wanneer de tijd komt om het water voor het land te verruilen gaat hij zijn eigen weg.


Bevat de volgende verhalen:

  • De vruchten der Phaleden

  • Chateau d'If

  • Kruistocht naar Alambar

  • Wervingsbijeenkomst

  • De geaugmenteerde agent

  • De man van Zodiac

  • De gave van de woorden

  • Nopalgaard

  • Het Smalle Land
Chateau d'If en andere verhalen is deel 13 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Howard Kistler. Zeven verhalen (vertalingen van de hand van Annemarie van Ewyck, Jaime Martijn en Warner Flamen) verschenen eerder bij Meulenhoff en zijn voor deze editie herzien. De novelle Nopalgaard verscheen eerder als De hersens van de Aarde. De bundel bevat tevens twee nog niet eerder in het Nederlands verschenen verhalen in een vertaling van Guus Prick: Wervingsbijeenkomst en De geaugmenteerde agent.
EUR

Koop dit product bij 2 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 5,99
5.99
Apple iTunes € 5,99
5.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.