Skip to main content

Brave little Belgium

Mark De Geest

De échte verhalen achter bekende en minder bekende feiten en figuren uit de Eerste WereldoorlogBij de Eerste Wereldoorlog denkt iedereen onmiddellijk aan de loopgraven en de modder aan de IJzervlakte. » Verder lezen...

€ 12,99 bij Bookspot en 3 andere verkopers

ISBN:
9789460413803

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Brave little Belgium

De échte verhalen achter bekende en minder bekende feiten en figuren uit de Eerste Wereldoorlog

Bij de Eerste Wereldoorlog denkt iedereen onmiddellijk aan de loopgraven en de modder aan de IJzervlakte. Er zijn echter nog veel meer boeiende verhalen die belangrijk waren voor ons land tijdens ‘de Groote Oorlog’.

Wat schreef koning Albert in zijn brief aan de Duitse keizer, in een poging om een Duitse inval in ons land te vermijden?
Hoe slaagden de Britten erin meer dan twintig tunnels te graven onder de Duitse verdedigingslinie nabij Mesen. En hoe overleefden de soldaten vier jaar lang in de loopgraven?
Waarom werd in 1915 langs de grens tussen België en Nederland de ‘Dodendraad’ opgericht, en wie riskeerde zijn leven om door deze levensgevaarlijke versperring te geraken?
Welke rol speelde de Engelse verpleegster Edith Cavell in het spionagenetwerk van de geallieerden in Brussel?
Op deze en andere vragen geeft Mark De Geest een gedetailleerd antwoord in dertien boeiende verhalen. Sommige spelen zich af in België, andere in het buitenland. Samen geven ze een duidelijk inzicht in wat vier jaar oorlog voor België betekende, zowel voor de soldaten aan het front als voor de burgers in het bezette gebied.

Brave Little Belgium is niet alleen een meeslepend en verhelderend boek, het vormt ook de basis voor de gelijknamige Canvas-reeks, die in het herdenkingsjaar 2014 wordt uitgezonden en waaraan historica Sophie De Schaepdrijver haar medewerking verleent.

‘Als het tastbare door de mazen van je net valt, heb je als historicus je werk niet gedaan. De ontmoeting – of de botsing – van concrete mensenlevens met de Historie: daar gaat het boek van Mark De Geest over. Er is geen betere manier om ’14-’18 te benaderen’ – Sophie Schaepdrijver, historica en auteur van De Groote Oorlog.
EUR

Koop dit product bij 4 verkopers

Verkoper Prijs
Bookspot € 12,99
12.99
eBook.nl € 12,99
Apple iTunes € 12,99
Kobo € 12,99
12.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.