Skip to main content

BASTA

Edwin Schoon

4.2/5 van 81 beoordelingen

Nog drie jaar lang heb ik alles geprobeerd om weer fit te worden, werkelijk alles, ver voorbij de pijngrens. Maar het was voorbij. » Lees verder

€ 9,99 bij Bol.com (epub) en 4 andere aanbieders

ISBN:
9789048852840

Vermeld sinds:
2 december 2019

Laatst gewijzigd:
15 december 2019

BASTA

Nog drie jaar lang heb ik alles geprobeerd om weer fit te worden. Werkelijk alles. Ver voorbij de pijngrens. Maar het was voorbij. Sterker nog, ik was uiteindelijk al blij als ik weer zonder al te veel pijn naar de bakker kon lopen. Dat heeft erin gehakt. Alles waar ik van droomde was weg.

Drievoudig Europees voetballer van het jaar. Eenmaal Wereldvoetballer van het jaar. Drie Europa Cups, twee wereldbekers, twee UEFA Super Cups, Europees Kampioen met het Nederlands Elftal in 1988 en talloze landskampioenschappen met zowel Ajax als AC Milan. Marco van Basten is een van de grootste voetballers aller tijden, maar is voor velen altijd enigszins een mysterie gebleven, een enigma, iemand die ogenschijnlijk nooit het achterste van zijn tong liet zien. Intelligent, analytisch sterk, welbespraakt, maar uiterlijk onbewogen, wellicht zelfs emotieloos.

Misschien is het rijping, is het de rust, omdat ik gestopt ben in de voetballerij. Ik weet het niet. Maar ik voel dat dit een goed moment is om mijn verhaal te vertellen. Vanuit mijn perspectief. Mijn waarheid. Het verhaal dat ik nog nooit verteld heb. Waarin ik dingen recht kan zetten. Ik zal niemand sparen. Mezelf al helemaal niet. De tijd is rijp.

BASTA is de rauwe, eerlijke, maar vooral ook zeer onthullende autobiografie van Marco van Basten. Het complete verhaal over zijn jeugd, de ingewikkelde relatie met zijn ouders, zijn carrière - de gekte in Italië, het ek '88, het mislukte wk '90 - zijn relatie met Johan Cruijff, het pijnlijke verhaal van de enkel, financiële tegenslagen, talloze successen en evenzovele dieptepunten.

Bekijk het fragment van de uitzending van De Wereld Draait Door van 27 november 2019, waarin Marco van Basten zijn verhaal vertelt.

Beoordelingen

Bol.com

4.7/5
23 beoordelingen

Apple iTunes

4.0/5
58 beoordelingen

EUR

Download e-book bij 5 verkopers

Aanbieder Bestandstype Prijs
Bol.com epubLeesID € 9,99
9.99
Amazon kindle € 9,99
BookSpot (was: ECI) epub € 9,99
eBook.nl epubLeesID € 9,99
Apple iTunes ibook € 9,99
9.99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.