Skip to main content

Antwerpen

Michael Pye

De stad die Antwerpen ooit geweest is, is vandaag de dag haast onherkenbaar. » Verder lezen...

€ 7,99 bij eBook.nl € 13,99 bij Bookspot vergelijk alle 3 prijzen

ISBN:
9789403144412

Vermeld sinds:
8 September 2021

Gewijzigd op:
9 September 2021

Producteigenschappen

Antwerpen

De stad die Antwerpen ooit geweest is, is vandaag de dag haast onherkenbaar. Verwoest door de vlammen en bombardementen van de wereldoorlogen is haar geschiedenis goed verstopt achter een façade van herbouwde monumenten. Toch was de havenstad ooit het middelpunt van de wereld.
Als handelscentrum kende Antwerpen in de zestiende eeuw geen evenbeeld, en haar rijkdom en weelde leken ongeëvenaard. De stad van Plantijn en Brueghel stond bol van de bedrijvigheid. Bezoekers kwamen met hun koopwaar uit alle uithoeken van de wereld naar de stad waar de geldhandel floreerde.
Tegelijkertijd kende Antwerpen ook een schaduwkant: rellen, muiterijen en de inquisitie, die als een donkere wolk boven de joodse en protestante inwoners hing, lieten de uitzonderlijke welvaart van korte duur zijn. Desalniettemin blijkt de invloed van Antwerpen blijvend.
Met Antwerpen ontsluit bestsellerauteur Michael Pye het verhaal van een stad die tegen alle verwachtingen in opkwam als het kloppend hart van de zestiende eeuw, en in korte tijd de wereld wist te veranderen. Eén ding is volgens Pye zeker: zonder de Antwerpse geschiedenis zou vandaag niets hetzelfde zijn.

EUR

Koop dit product bij 3 verkopers

Verkoper Prijs
eBook.nl € 7,99
7.99
Bookspot € 13,99
Apple iTunes € 13,99
13.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.