Skip to main content

Anna Karenina

Lev Tolstoj, Lev Tolstoi, Leo Tolstoj, Lev Nikolajevitsj Tolstoj

Anna Karenina is volgens Vladimir Nabokov de beste roman ooit, volgens Anna Achmatova een misogyn product van een misogyne auteur. » Verder lezen...

€ 29,99 bij Bookspot en 2 andere verkopers

ISBN:
9789025301590

Vermeld sinds:
21 September 2020

Gewijzigd op:
28 September 2020

Producteigenschappen

Anna Karenina

Anna Karenina is volgens Vladimir Nabokov de beste roman ooit, volgens Anna Achmatova een misogyn product van een misogyne auteur. De discussie over de "bedoeling' van de roman is nooit verstomd: schreef Tolstoi een aanklacht tegen een vrouwonvriendelijke samenleving of vertolkte hij het orthodox-christelijke standpunt dat de vrouw op de wereld is om man en kinderen te dienen?

De "oplossing' die de roman biedt is, zoals het goede literatuur betaamt, een exposé van beide opinies met alle grijsschaakeringen tussen de twee uitersten. Anna is in de eerste plaats een opvallende, mooie, intelligente, lieve vrouw die haar leven onder haar eigen ogen ziet desintegreren vanaf het moment dat zij verliefd wordt op een man die volgens de wet de hare niet is.


Dat Anna Karenina moeiteloos "de beste roman ooit' kan worden genoemd is te danken aan de razendknappe structuur waarin de verschillende verhaallijnen zijn verweven, aan Tolstoi's messcherpe observaties van de binnen- en buitenkant van mensen en dingen, en aan de thematische rijkdom, die de roman boven de tijd uittilt en lezing ervan tot een gebeurtenis maakt die niemand zou mogen missen.
EUR

Koop dit product bij 3 verkopers

Verkoper Prijs
Bookspot € 29,99
29.99
eBook.nl € 29,99
Apple iTunes € 29,99
29.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.