Skip to main content

E-book top 60 2023, week 38

De e-book top 60 wordt elke week samengesteld aan de hand van de verkoopcijfers van papieren boeken uit echte boekhandels.

It ends with us
It ends with us

Lily’s opbloeiende relatie met Ryle brengt herinneringen terug aan haar eerste liefde Atlas. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat ze heeft opgebouwd in gevaar.

It starts with us
It starts with us

Het begon allemaal met Atlas, de eerste liefde van Lily. Ze dacht dat ze hem nooit meer zou zien, tot hij plotseling weer voor haar stond.

Ga als een rivier
Ga als een rivier

Als de zeventienjarige Victoria een kruispunt nadert, stopt een mysterieuze vreemdeling om haar de weg te vragen. Ze kan links afslaan of oversteken. Maar dat doet ze niet.

Voor elkaar
Voor elkaar

De dieren zijn er altijd voor elkaar, zeker als het eens niet meezit. Ze zorgen voor troost en gezelschap als iemand verdrietig of wanhopig is, niemand hoeft zich alleen te voelen.

De Camino
De Camino

Een jaar nadat haar man zelfmoord pleegde op de Camino loopt Lotte dezelfde route en ontrafelt een duister geheim. Winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2022.

Munch & Kruger 5 - De terugkeer van Mia
Munch & Kruger 5 - De terugkeer van Mia

Mia Krüger wordt gevraagd een drie jaar oude vermissing op te lossen. Dan wordt het lichaam van een tiener aangetroffen, met de naam van de vermiste jongen in haar bloed geschreven.

Naar zachtheid en een warm omhelzen
Naar zachtheid en een warm omhelzen

Een negenjarige jongen wordt tijdelijk opgevangen in het huis van zijn grootouders, maar in dat huis wacht hem een andere oorlog. Een vergeten hoofdstuk uit het oeuvre van Adriaan van Dis.

Joris en de geheimzinnige toverdrank
Joris en de geheimzinnige toverdrank

Joris moet op zijn grootmoeder passen, maar hij haat dat akelige, hekserige ouwe wijf. Als hij een toverdrankje voor haar maakt, groeit en groeit ze. Ze groeit zelfs door het dak heen!

Beroep: avonturier
Beroep: avonturier

Kees van der Spek doet een boekje open over avonturen die de uitzending niet halen, maar die niet onverteld mogen blijven. Spannend, bizar of hilarisch, maar altijd onderhoudend.

Luister
Luister

M. vertrekt halsoverkop uit Nederland en gaat naar Parijs, waar ze begint te schrijven. Pas een half mensenleven later komt haar verslag terecht bij Flo, de persoon die haar vlucht veroorzaakte.

Het plan
Het plan

Nando Boers mocht als fly-on-the-wall bij Team Jumbo-Visma overal bij aanwezig zijn en zag zo van nabij hoe de tactische raceplannen van de wielerploeg werden gevormd en uitgevoerd.

Heeft iemand Charlotte Salter gezien?
Heeft iemand Charlotte Salter gezien?

Charlotte Salter komt niet opdagen op het verjaardagsfeest van haar man. Hij blijft onverstoord, maar hun dochter Etty raakt ervan overtuigd dat haar iets vreselijks is overkomen.

Tijgerlelie
Tijgerlelie

Een vriendengroep past op een leegstaand hotel in de Pyreneeën dat ingesneeuwd raakt. Zeventien jaar later kampt Lili mentaal nog steeds met de gevolgen van het traumatische verblijf.

De jongen, de mol, de vos en het paard
De jongen, de mol, de vos en het paard

Moderne fabel over de bijzondere vriendschap tussen een jongen en drie dieren.

De wind kent mijn naam
De wind kent mijn naam

Een latino-moeder verdwijnt als ze vanuit Amerika wordt teruggestuurd naar El Salvador, terwijl haar dochter alleen achterblijft in smerige opvangcentra in een voor haar onbekend land.

Alkibiades
Alkibiades

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland.

De medische omerta
De medische omerta

De medische wereld biedt een vrijplaats voor financieel handige jongens, moderne kwakzalverij en charlatans. Iedereen weet dat het anders moet, maar iedereen beschermt de eigen positie.

Overprikkeld Brein
Overprikkeld Brein

Herken de symptomen van een overprikkeld en oververmoeid brein en ga aan de slag met voeding, beweging, ontspanning en verbinding om je brein en leven weer in balans te krijgen.

De Zoete Zusjes - Moppenboek 2
De Zoete Zusjes - Moppenboek 2

Saar en Janna hebben weer de leukste grappen en raadsels voor je verzameld, elke dag een goeie gloednieuwe grap! Neem het boek mee en laat iedereen lekker lachen, gieren en brullen.

De Zoete Zusjes lossen het op
De Zoete Zusjes lossen het op

Het is meivakantie en Zoete Zusjes Saar en Janna spelen op zolder. Dan vinden ze een mooie gouden sleutel. Maar waar past de sleutel op? Mama zegt niks en papa is een paar dagen weg.

De Zoete Zusjes - De Zoete Zusjes gaan verhuizen
De Zoete Zusjes - De Zoete Zusjes gaan verhuizen

De Zoete Zusjes gaan verhuizen en zitten met allerlei vragen. Straks wordt alles anders, wie wil dat nou? Langzaam wordt het toch steeds iets leuker. Het is hoog tijd voor een burendag.

Can't Hurt Me - Nederlandse editie
Can't Hurt Me - Nederlandse editie

Ondanks een kindertijd vol armoede, vooroordelen en fysiek misbruik heeft David Goggins zichzelf dankzij discipline en hard werken getransformeerd tot een van 's werelds beste duursporters.

Jouw Krachtige Brein
Jouw Krachtige Brein

Charlotte Labee laat je meer dan ooit kennismaken met wat er zich allemaal afspeelt in je brein, hart en ziel. Ze neemt je mee op een fascinerende reis die je veel dichter bij je kern zal brengen.

Daar waar de rivierkreeften zingen
Daar waar de rivierkreeften zingen

Een in de natuur opgroeiend moerasmeisje wordt verdacht van moord op een stadsjongen.

De nazaten
De nazaten

Karen Brouwer heeft zich tien jaar geleden teruggetrokken op het Noord-Brabantse platteland, maar als ze op een ochtend wordt klemgereden blijkt het verleden haar niet los te hebben gelaten.

Juice
Juice

Claire is een succesvolle artiestenmanager. Als een van haar jonge talenten het mikpunt wordt van een juicekanaal, bedenkt Claire een gewaagd plan om haar mensen beter te beschermen.

Hoe vermoord ik mijn familie?
Hoe vermoord ik mijn familie?

Grace heeft meerdere mensen vermoord (sommige heel wreed, andere koelbloedig) en toch kwijnt ze momenteel weg in de gevangenis voor een moord die ze juist niet heeft gepleegd.

De perfecte storm
De perfecte storm

We zitten in een perfecte storm waarbij crises elkaar aanjagen. Toch ziet Jan Rotmans redenen voor optimisme: de onderstroom aan mensen die werken aan een duurzame samenleving groeit snel.

Een nieuw sociaal contract
Een nieuw sociaal contract

Pieter Omzigt pleit voor een nieuw sociaal contract om de mechanismen van de rechtsstaat weer goed te laten functioneren.

Alter ego
Alter ego

Lynn en haar man zijn samen een echt powerkoppel, maar daarnaast onderhoudt zij een gepassioneerde affaire. Wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren, kan ze bij niemand terecht.

Strandfeest
Strandfeest

Hanneke is met haar stiefkinderen op vakantie, voor het eerst sinds het overlijden van hun vader en Hannekes grote liefde. De sfeer slaat om als er iemand om het leven komt.

De vallei
De vallei

Wanneer Emily’s broer plots overlijdt is er voor verdriet geen tijd. Ze moet zo snel mogelijk naar Australië vertrekken om de zaken op zijn wijngaard af te handelen. Daar ontdekt ze een geheim ...

Misschien moet je iets lager mikken
Misschien moet je iets lager mikken

Het lukte Milio te ontsnappen aan de armoede en vanuit het vmbo de universiteit te bereiken. Aan de hand van zijn eigen ervaringen vertelt hij over de impact van armoede en kansen-ongelijkheid.

De verloren dochters 1 - De Italiaanse dochter
De verloren dochters 1 - De Italiaanse dochter

De jonge Engelse wijnmaker Lily reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn.

Focus - Henk Grol
Focus - Henk Grol

Als kind maakte Henk Grol de afspraak met zichzelf dat alles zou moeten wijken voor het bereiken van de top. Nu is het tijd voor zijn verhaal, de offers die hij bracht en het beruchte zwarte gat.

Help, ik heb een puber!
Help, ik heb een puber!

Dit boek is een how to survive mijn puber en tegelijkertijd is het een ode aan pubers, de emotioneelste, gekste, levendigste, roekelooste, onzekerste, aandoenlijkste wezens die er bestaan.

Dat beloof ik
Dat beloof ik

Thuis bij de twaalfjarige M. is er chaos en geweld, haar ouders sleuren haar mee van dorp naar dorp, van school naar school. Als er niemand getuige is van je leven, besta je dan wel?

De zeven zussen 2 - Storm
De zeven zussen 2 - Storm

Ally en haar zussen krijgen na de dood van hun vader de testamentaire opdracht hun ware afkomst te vinden. Roman.

De zeven zussen 8 - Atlas
De zeven zussen 8 - Atlas

De zeven zussen, voor het eerst compleet, ontmoeten elkaar om afscheid te nemen van Pa Salt. Iedere waarheid die wordt onthuld, roept nieuwe vragen op.

Houden van dingen die niet perfect zijn
Houden van dingen die niet perfect zijn

De Koreaanse boeddhistische monnik over liefde, compassie en vergeving.

Heimwee moet je koesteren
Heimwee moet je koesteren

Floortje Dessing blikt terug op vijfentwintig jaar reisprogramma’s maken en vertelt over de avonturen die ze de afgelopen jaren heeft beleefd: zowel groot als klein, ver weg als dicht bij huis.

Groeten uit Benidorm
Groeten uit Benidorm

Zestigers Theo en Cobie halen hun vrienden Joop en Hannie over om de wintermaanden samen door te brengen in Benidorm. Drie van hen genieten, maar de vierde dreigt de vakantie te laten ontsporen.

Een kamer aan zee
Een kamer aan zee

Wanneer Kim, die net de liefde van haar leven heeft verloren, Janet ontmoet in Cornwall, hoort ze van haar het verhaal van Leandra, wier verleden veel overeenkomsten vertoont met dat van Kim.

Holly
Holly

Slechts een paar straten van waar Bonnie Dahl verdween, wonen professoren Rodney en Emily Harris. Ze bewaken een kwaadaardig geheim in de kelder van hun goed verzorgde huis.

Oog om oog
Oog om oog

Zes criminelen in Engeland hebben ondanks de wreedheden uit hun verleden een nieuwe identiteit gekregen. Maar dan worden de gegevens van een van hen gelekt aan de familie van het slachtoffer.

Omringd door idioten
Omringd door idioten

Inzicht krijgen in het gedrag en de kleur van anderen om de wederzijdse communicatie te verbeteren.

Na die nacht
Na die nacht

Tijdens een nachtdienst op de spoedeisende hulp treft Sara Linton een zwaargewonde vrouw met letsel dat akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van haarzelf vijftien jaar eerder.

Komt goed
Komt goed

Het ouderschap, hoe mooi ook, kent een aantal struikelblokken. Annemarie Geerts laat zien hoe zij hiermee omgaat: praktisch, inspirerend en soms met een dikke knipoog.

De fontein, vind je plek
De fontein, vind je plek

Praktische handvatten om hardnekkige gedragspatronen te doorbreken en meer grip op je leven te krijgen.

De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood
De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood

In de zomer van 2022 reisde Arnon Grunberg naar Oekraïne, Georgië en Dubai om de werking van de grens te onderzoeken. Wat voor de een maatschappelijk debat is, is voor de ander noodlot.