Skip to main content
Hartsvanger
Hartsvanger

Het lezen van Hartsvanger, het prozadebuut van Anneke Brassinga, is een onvergetelijke en fascinerende literaire ervaring.

Verborgen tuinen
Verborgen tuinen

In deze panoramische bundel gaat Anneke Brassinga op zoek naar een nieuwe onschuld in het spraakwatervallige, de bronnen van het paradijs.

Ontij
Ontij

Een nieuwe dichtbundel van Anneke Brassinga is altijd een gebeurtenis.

Het zere been
Het zere been

In Het zere been scherpt Anneke Brassinga haar beeldende en taalgevoelige pen aan tal van grote en kleine onderwerpen: de wuivende bomen voor haar raam, staatsloten en letters eten, maar ook het werk van….

Het wederkerige
Het wederkerige

Treed binnen in het rijk van Anneke Brassinga, waar `hoogstaand lentezonlicht wordt gekelderd/ naar het van droogte knisperende wortelbroed.

Hapschaar
Hapschaar

Scherpzinnig, geestig, bezonken en grillig Hapschaar is een aangrijpend boek over de liefde, over verlies en over rouw.

Grondstoffen
Grondstoffen

Het maakt niet uit of dingen concreet bestaan, het gaat erom dat ze te overwegen zijn.

Tussen vijf en twaalf
Tussen vijf en twaalf

Twee zeer verschillende personages wisselen in dit boek brieven uit en nemen daarbij geen blad voor de mond.

Wachtwoorden
Wachtwoorden

Met tien indrukwekkende en gelauwerde bundels op haar naam is Anneke Brassinga een van de belangrijkste dichters van ons land.

Bloeiend puin
Bloeiend puin

Anneke Brassinga's vierde prozabundel, geschreven in de voor haar zo kenmerkende geconcentreerde stijl, bevat beschouwingen over door haar geliefde schrijvers als Leopold, Ouwens, Diderot, Proust en Casanova,….

IJsgang
IJsgang

Met zeven veelgeprezen bundels op haar naam is Anneke Brassinga een van de belangrijkste dichteressen van ons land, geroemd om haar taalvirtuositeit en intensiteit .